Het nieuwe rijden 3.0 : minder kosten, minder CO₂ uitstoot, minder fijnstof

Terwijl de voertuigen waarin we rijden steeds schoner en zuiniger worden, verandert er weinig tot niets aan ons rijgedrag. De overheidscampagne en onze gelijknamige cursus Het Nieuwe Rijden 3.0 leert bestuurders om veilig en zo zuinig en milieubewust mogelijk te rijden zodat de kosten voor brandstof en stroom dalen en de CO₂-uitstoot afneemt.

5 voordelen van een rijvaardigheidstraining bij VVCR-Prodrive

Het Nieuwe Rijden 3.0

Ruim 10 jaar geleden werd Het Nieuwe Rijden geïntroduceerd als een manier om zuiniger en milieubewuster te rijden. De methode is dankzij diverse updates nog steeds relevant, net als onze training, en dat betekent dat bestuurders van een hybride- of elektrisch voertuig voortaan ook van de cursus Het Nieuwe Rijden 3.0 profiteren.

Kies voor een cursus het nieuwe rijden 3.0

Omdat onze training ervoor zorgt dat je medewerkers veiliger, zuiniger en milieubewuster rijden waardoor de kosten voor brandstof en stroom dalen en de CO₂-uitstoot (en van andere schadelijke uitlaatgassen) afneemt. Bedrijven met grote wagenparken kunnen zo flinke kostenbesparingen realiseren en hun CO₂-voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Voordelen van Het Nieuwe Rijden 3.0

 • Minder CO₂-uitstoot, betere luchtkwaliteit
  Dankzij Het Nieuwe Rijden 3.0 verbruik je minder brandstof waardoor ook de uitstoot van CO₂ en stikstof afneemt. Dat is goed voor de kwaliteit van de lucht die we allemaal inademen. Minder CO₂-uitstoot resulteert ook in een groener wagenpark.
 • Minder banden- en remmen slijtage
  Met de juiste bandenspanning en dankzij de Het Nieuwe Rijden 3.0-rijstijl slijten je banden minder snel, is er minder fijnstof en komen er minder microplastics in het regenwater terecht. Het Nieuwe Rijden 3.0 gaat over het laten uitrollen van het voertuig, daardoor slijten ook je remmen minder.
 • Voertuigen gaan langer mee
  Als je rustig rijdt, dan slijten de motor, versnellingsbak, wielophanging en stuurinrichting van je voertuig minder snel. Minder slijtage betekent minder kosten voor onderhoud en reparatie.
 • Minder brandstof- en stroomverbruik
  Dankzij Het Nieuwe Rijden 3.0 kun je op jaarbasis 100 tot 200 liter brandstof besparen. Of nog meer als je alle tips consequent toepast. Dit geldt natuurlijk ook voor elektriciteit bij elektrische of hybride voertuigen.
 • Veiliger
  Wie een ontspannen en anticiperende rijstijl hanteert heeft minder kans op een aanrijding. Bovendien is Het Nieuwe Rijden 3.0 goed voor het imago van je bedrijf of organisatie.
waarom kies je voor cursus nieuwe rijden als raas oplossing

Gratis inzicht krijgen in de bespaar- en verbeterkansen voor jouw bedrijf?

rij veiliger en zuiniger met het nieuwe rijden

Tips om zuiniger te rijden

Door deze tips toe te passen rijd je zuiniger op benzine, diesel of stroom. Tijdens de cursus Het Nieuwe Rijden 3.0 geven onze specialisten nog veel meer praktische tips.

Trek rustig op

Hard optrekken kost meer brandstof of stroom. Accelereer rustig en laat de motor niet teveel toeren maken.

Uitrollen bij snelheidsvermindering

Een elektrisch- of hybride voertuig genereert ‘gratis’ stroom als je deze laat uitrollen. En een voertuig met een benzine- of dieselmotor gebruikt in dezelfde situatie geen brandstof. Uitrollen doe je natuurlijk in de versnelling.

Stationair draaien

Als je voertuig het niet uit zichzelf doet, zet hem dan zelf uit als je langer dan 30 seconden moet stilstaan, bijvoorbeeld voor een openstaande brug of een gesloten spoorwegovergang. Zo bespaar je brandstof of stroom en CO₂-uitstoot. 

Ga bewust om met energievreters

Een zware lading in je auto, dakdragers, banden met een lage spanning en rijden met open ramen zijn energievreters. Het zorgt voor meer lucht- en rolweerstand dus een hoger verbruik.

Het nieuwe rijden met VVCR Prodrive

Gratis inzicht krijgen in de bespaar- en verbeterkansen voor jouw bedrijf?

ADAS rijhulpsystemen

Gebruik ADAS rijhulpsystemen

Rijd gelijkmatig, houd afstand en gebruik de rijhulpsystemen van je voertuig. Zo vergroot je de actieradius en het rijcomfort. Denk dus aan adaptieve cruisecontrol ingesteld op een grote volgafstand en de eco modus.

Controleer regelmatig de bandenspanning

Een te lage bandenspanning zorgt voor meer rolweerstand en dus kost het voortbewegen van je voertuig meer energie of brandstof. Controleer daarom maandelijks de bandenspanning. Elke eerste maandag van de maand gaat er een sirene af, dit is het landelijke controleer-je-bandenspanning-moment. 

Gebruik de boordcomputer, verbruiksmeter en cruise-control

Deze items zijn onmisbaar voor Het Nieuwe Rijden 3.0 en maximale brandstof-/stroombesparing. Cruise-control zorgt voor een gelijkmatige snelheid, minder brandstofverbruik, minder stress en meer comfort.

Volg onze Het Nieuwe Rijden 3.0 cursus

Deze cursus leert bestuurders om veilig en zo zuinig en milieubewust mogelijk te rijden zodat de kosten voor brandstof of stroom dalen en de CO₂-uitstoot afneemt.

Het Nieuwe Rijden 3.0 voor elektrische voertuigen

In een elektrisch voertuig kun je ook veel energie besparen door Het Nieuwe Rijden 3.0 – en de bovenstaande tips – toe te passen. Bij elektrische voertuigen leren we je met name ‘One Pedal Driving’ en hoe je remenergie maximaal omzet in stroom om je accu weer op te laden. Tevens krijg je slimme tips over het laden en preconditioneren van het voertuig.

Het Nieuwe Rijden 3.0 voor elektrische voertuigen

Gratis inzicht krijgen in de bespaar- en verbeterkansen voor jouw bedrijf?

Het Nieuwe Rijden 3.0 voor (Plugin) Hybride voertuigen

Het Nieuwe Rijden 3.0 voor (Plugin) Hybride voertuigen

Veel Plug in hybride voertuigen kunnen 40-70 km volledig elektrisch rijden. Wij leren je welke kilometers van je rit je het beste elektrisch en het beste op de verbrandingsmotor kunt rijden. We leren je de verschillende rij-modi efficiënt gebruiken zodat je zoveel mogelijk kilometers elektrisch en op brandstof kunt rijden.

Het Nieuwe Rijden 3.0 voor nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor

Het merendeel van de hedendaagse nieuwe auto’s is uitgerust met een turbomotor. Zo’n motor heeft veel kracht onderin (dus bij lage toerentallen) en is juist heel zuinig als je Het Nieuwe Rijden 3.0 toepast. Dus: rijden met lage toerentallen en rustig optrekken. Hoe meer je vergt van de motor, hoe meer brandstof deze verbruikt.

Stel de beste zitpositie in

Gratis inzicht krijgen in de bespaar- en verbeterkansen voor jouw bedrijf?

VVCR Prodrive training kan levens redden

“95% van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door een menselijke fout.”

Mark Maaskant, CEO van VVCR-Prodrive en verkeersveiligheidspecialist

Cursus Het Nieuwe Rijden 3.0 in het kort

Door je medewerkers met onze cursus Het Nieuwe Rijden 3.0 aan te leren, kun je aanzienlijk besparen op de kosten voor brandstof en stroom, en de CO₂-voetafdruk van het wagenpark verkleinen. Bovendien rijden je medewerkers na de training veiliger en duurzamer, waardoor de kosten voor onderhoud en reparatie ook dalen. 

Een training op maat voor jouw bedrijf of organisatie behoort bij VVCR-Prodrive tot de mogelijkheden. Een training vindt plaats in je eigen auto, kost € 125,– excl. BTW en kan incompany worden verzorgd door onze trainers. Neem contact met ons op voor meer informatie over de cursus Het Nieuwe Rijden 3.0 of vraag een adviesgesprek aan.

kies voor vvcr prodrive en de raas oplossing voor het nieuwe rijden

Het begint met een adviesgesprek

Wil je weten hoe we bij jou kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid, meer duurzaamheid en lagere verzekerings-, reparatie- en onderhoudskosten? Kies dan hiernaast een geschikt moment voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze specialisten. We beloven dat dit gesprek je altijd nieuwe inzichten oplevert en jij bepaalt zelf of ons gesprek een vervolg krijgt!