Cursus Het Nieuwe Rijden 2.0: laat je medewerkers veiliger, zuiniger en milieubewuster rijden

Terwijl de voertuigen waarin we rijden steeds schoner en zuiniger worden, verandert er weinig tot niets aan ons rijgedrag. Onze cursus Het Nieuwe Rijden 2.0 leert bestuurders om veilig en zo zuinig en milieubewust mogelijk te rijden zodat de kosten voor brandstof en stroom dalen en de CO₂-uitstoot afneemt.

Het nieuwe rijden met vvcr prodrive

Wat is Het Nieuwe Rijden 2.0?

Ruim 10 jaar geleden werd Het Nieuwe Rijden geïntroduceerd als een manier om zuiniger en milieubewuster te rijden. De methode is dankzij diverse updates nog steeds relevant, net als onze training, en dat betekent dat bestuurders van een hybride- of elektrisch voertuig voortaan ook van de cursus Het Nieuwe Rijden 2.0 profiteren.

Waarom kies je voor een cursus Het Nieuwe Rijden 2.0?

Omdat onze training ervoor zorgt dat je medewerkers veiliger, zuiniger en milieubewuster rijden waardoor de kosten voor brandstof en stroom dalen en de CO₂-uitstoot (en de uitstoot van andere schadelijke uitlaatgassen) afneemt. Bedrijven met grote wagenparken kunnen zo flinke kostenbesparingen realiseren en hun CO₂-voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Voordelen van Het Nieuwe Rijden 2.0

  • Tot wel 10% besparing op brandstofverbruik, dus lagere kosten
  • Minder CO₂-uitstoot resulteert in een groener wagenpark
  • Minder slijtage betekent minder kosten voor onderhoud en reparatie
  • Goed voor het imago van je bedrijf of organisatie
waarom kies je voor cursus nieuwe rijden als raas oplossing

Gratis inzicht krijgen in de bespaar- en verbeterkansen voor jouw bedrijf?

rij veiliger en zuiniger met het nieuwe rijden

Tips om zuiniger te rijden

Door deze tips toe te passen rijd je zuiniger op benzine, diesel of stroom. Tijdens de cursus Het Nieuwe Rijden 2.0 geven onze specialisten nog veel meer praktische tips.

Uitrollen bij snelheidsvermindering

Een elektrisch of hybridevoertuig genereert stroom als je hem laat uitrollen.

Ga bewust om met energievreters

Airconditioning, stoelverwarming en andere ‘comfortsystemen’ gebruiken veel stroom. Door ze uit te schakelen kun je de actieradius van je voertuig vergroten.

Gebruik rijhulpsystemen

Rijd gelijkmatig, houd afstand en gebruik de rijhulpsystemen van je voertuig. Zo vergroot je de actieradius en het rijcomfort.

Controleer regelmatig de bandenspanning

Een te lage bandenspanning zorgt voor meer rolweerstand en dus kost het voortbewegen van je voertuig meer energie of brandstof.

Het nieuwe rijden met VVCR Prodrive
VVCR Prodrive training kan levens redden

“95% van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door een menselijke fout.”

Mark Maaskant, CEO van VVCR-Prodrive en verkeersveiligheidspecialist

Cursus Het Nieuwe Rijden 2.0 in het kort

Door je medewerkers door middel van onze cursus Het Nieuwe Rijden aan te leren, kun je aanzienlijk besparen op de kosten voor brandstof en stroom, en de CO₂-voetafdruk van het wagenpark verkleinen. Bovendien rijden je medewerkers na de training veiliger en duurzamer, waardoor de kosten voor onderhoud en reparatie ook dalen. 

Een training op maat voor jouw bedrijf of organisatie behoort bij VVCR-Prodrive tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de cursus Het Nieuwe Rijden 2.0 of vraag een adviesgesprek aan.

kies voor vvcr prodrive en de raas oplossing voor het nieuwe rijden

Het begint met een adviesgesprek

Wil je weten hoe we bij jou kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid, meer duurzaamheid en lagere verzekerings-, reparatie- en onderhoudskosten? Kies dan hiernaast een geschikt moment voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze specialisten. We beloven dat dit gesprek je altijd nieuwe inzichten oplevert en jij bepaalt zelf of ons gesprek een vervolg krijgt!