6 tips: rijden met een elektrische auto of Plug-In Hybride

Gepubliceerd door: VVCR-Prodrive

Het rijden in een elektrische auto (EV) of Plug-in Hybride vereist andere kennis en vaardigheden dan rijden met een conventionele brandstoffen als benzine en diesel. In dit blog leest u tips over het rijden in een EV of Plug-in Hybride. 

Laadgedrag

Probeer zo veel mogelijk te laden, thuis, op het werk, onderweg. Een plugin Hybride kan vaak ook met een gewone huis tuin en keuken stekker worden opgeladen aan een normaal stopcontact. Lees wel eerst de gebruiksaanwijzing. Gebruik slimme apps om laadpalen te vinden en schaf een “tankpas” aan waarmee ook stroom kan worden “getankt”.

“One pedal drive”

Probeer het voertuig zoveel mogelijk rollend te houden. Feitelijk moet u het gaspedaal als rempedaal gebruiken. Door op tijd gas los te laten regenereert de auto energie die weer in de accu’s opgeslagen wordt. Dus probeer het rempedaal zo min mogelijk te gebruiken. De auto regenereert trouwens ook tijdens remmen, maar een afgeremd voertuig weer in beweging krijgen kost meer energie dan dat er is opgewekt. Vandaar, het voertuig zoveel mogelijk rollend houden. Houd ook afstand t.o.v. de voorligger, zo kunt u met een constantere snelheid rijden.

Samen werken aan meer verkeersveiligheid en minder kosten?

Verbruikers

Ga bewust om met verbruikers zoals airco en of verwarming. Gebruik slimme apps om het voertuig voor vertrek te koelen of te verwarmen, terwijl de auto nog aan de “stekker zit” . Dat scheelt enorm in het verbruik.

Snelheid

Snelheid zorgt voor een enorm verschil in energie verbruik. Na 19.00 uur mag je om sommige stukken snelweg 130 km/u rijden. Het verschil in verbruik tussen 100 en 130 km/u is zo’n 25%. Dus 25% minder range. Je winst in reistijd is hel beperkt echter het verschil in energie verbruik is enorm.

Cruisecontrol gebruiken

Gebruik de cruisecontrol zoveel mogelijk. Ook binnen de bebouwde kom. Het is niet alleen een heel makkelijke manier op je snelheid gelijkmatig te houden, maar diezelfde gelijkmatige snelheid zorgt ook voor een lager verbruik.

Ken je auto

Rijd in de ECO stand of ECO modus, leer het dashboard kennen zodat u weet wanneer u in de “Eco wolk” of “zuinige modus” rijdt. In de ene auto verzamelt u blaadjes aan een boom, in de andere Eco punten en bij de andere auto een lachende E van Eco. Zorg dat u bewust bent van de feedback die uw auto uw geeft en probeer steeds te verbeteren.

Meer tips en inzichten

Ontvang advies voor veiliger en duurzamer rijden

Wil je weten hoe we bij jouw bedrijf, organisatie of wagenpark kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid en lagere verzekerings-, brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten? Laat dan hieronder je gegevens achter en bepaal zelf wanneer een geschikt moment is voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze consultants.

Blijf op de hoogte

Mis niks: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, verkeersveiligheid, mobiliteit en wagenparkbeheer!

CTA RaaS

Meer veiligheid, minder kosten?

Lees het in de Roadsafety as a Service leaflet!

VVCR Prodrive logo

Nieuwe naam!

VVCR heet vanaf nu VVCR-Prodrive.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!