Achteruit inparkeren is veiliger

Gepubliceerd door: VVCR-Prodrive

Schades tijdens in- en uit parkeren zijn schade oorzaak nummer 1. Wij adviseren onze opdrachtgevers altijd om een actief “achteruit inparkeren” beleid te voeren voor hun medewerkers. Achteruit inparkeren is namelijk veiliger. Bedrijven met een actief achteruit inparkeren beleid hebben een lagere schadelast en vergroten de veiligheid van hun medewerkers.

De meeste schades ontstaan in de eerste 5 minuten van de rit. Dat komt omdat je op dat moment met je gedachten nog niet helemaal met autorijden bezig bent. Achteruit uit een parkeerplek manoeuvreren is een potentieel lastige handeling, je zicht is minder tussen 2 auto’s en dat in combinatie met het feit dat je concentratie nog niet optimaal is, is helaas de reden dat veel schades ontstaan.

Scannen van de omgeving

Hoe moet het dan wel? Als u aankomt op de locatie waar u moet zijn, en bent van plan achteruit in te parkeren, probeer dan het volgende te doen:

  • Zet de radio zachter
  • “scan” het parkeervak
  • kijk of er paaltjes of andere obstakels staan
  • Gebruik indien aanwezig je achteruitrijcamera 
  • luister naar je parkeersensoren

Wist u trouwens dat veel moderne auto’s tegenwoordig een automatisch inparkeren functie hebben? Deze functie verkleint de kans op manoeuvreer schades enorm. Dus als u deze functionaliteit hebt raden we aan deze functie te gebruiken.

Samen werken aan meer verkeersveiligheid en minder kosten?

Uitzonderingen

Natuurlijk snappen we dat als u in een parkeergarage parkeert en u boodschappen wil inladen dit lastig kan zijn als de auto achteruit ingeparkeerd staat. Vooruit inparkeren is dan misschien de enige handige optie, maar besteed dan extra aandacht bij het achteruit wegrijden. Juist met jengelende kinderen en beslagen ruiten.

U gelooft het misschien niet, maar laatst kwamen wij dit bord tegen:

Uitsluitend vooruit inparkeren

Meer tips en inzichten

Ontvang advies voor veiliger en duurzamer rijden

Wil je weten hoe we bij jouw bedrijf, organisatie of wagenpark kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid en lagere verzekerings-, brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten? Laat dan hieronder je gegevens achter en bepaal zelf wanneer een geschikt moment is voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze consultants.

Blijf op de hoogte

Mis niks: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, verkeersveiligheid, mobiliteit en wagenparkbeheer!

CTA RaaS

Meer veiligheid, minder kosten?

Lees het in de Roadsafety as a Service leaflet!

VVCR Prodrive logo

Nieuwe naam!

VVCR heet vanaf nu VVCR-Prodrive.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!