Code 95 – verplichting of investering?9

Gepubliceerd door: VVCR-Prodrive

Als u dit leest weet u vast dat beroepschauffeurs verplicht zijn om elke 5 jaar 35 uur nascholing te volgen om te voldoen aan de richtlijn vakbekwaamheid, oftewel de Code 95. U als werkgever bent vaak de persoon die dit regelt voor uw chauffeurs. Maar ziet u de Code 95 als de verplichte nascholing of ziet u het als een investering? Benut u het potentieel van de nascholing? In dit blog leest u hoe de Code 95 verplichting gezien kan worden als een investering en business case.  

Het doel van de code 95 in het kort

De Code 95 is 10 jaar geleden geïntroduceerd in Europa om één standaard te hanteren in de basiskwalificatie voor beroepschauffeurs. Tevens om de kwaliteit van Europese chauffeurs te verbeteren, daarmee de verkeersveiligheid te verhogen en besparingen in CO2 en brandstof te realiseren. Maar hoe wordt de Code 95 over het algemeen nu werkelijk ingezet?

Standaard en hapklare cursussen vervelen en zijn niet leerzaam

Het is maar net hoe we er mee omgaan. Omdat de Code 95 door velen gezien wordt als verplichting, door de organisatie zelf, maar ook door chauffeurs, wordt er vaak gekozen voor hapklare standaard trainingen. Het komt zelfs voor dat chauffeurs meerdere malen dezelfde training aangeboden krijgen om maar te voldoen aan de nascholingsverplichting. In deze situatie is het niet gek dat een chauffeur roept, “ik zit hier voor mijn uren” of “ik zit hier omdat het moet”. 

Hier een paar nascholingscursussen die iedere chauffeur wel kent en al eens (of vaker) gevolgd heeft:

  • Rijoptimalisatie
  • Het Nieuwe Rijden 
  • Digitale Tachograaf  

Omdat er vaak voor standaardcursussen wordt gekozen die niet toegespitst zijn op de werkzaamheden, betaalt de werkgever vaak voor een verplichting die zijn geld niet oplevert in verbetering van zijn organisatie en dienstverlening. Dat moet anders!

Zie de code 95 als investering en realiseer resultaat

De verplichte Code 95 is er nu eenmaal, dat is een gegeven. Laten we daar nu eens niet aan denken. Want welke doelstellingen heeft uw bedrijf? Wat zijn de uitdagingen en wat kan beter? Is het (buiten de Code 95 om) voor uw organisatie sowieso niet een goed idee om te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling van de chauffeurs?

Als het antwoord op de laatste vraag “ja” is, kunt u beter gaan denken in investeringen in plaats van verplichtingen. Dat gaat u namelijk een betere organisatie en dienstverlening opleveren. De investering in de Code 95 terug zal zich terug gaan verdienen. Het maken van een duidelijke business case voor uw bedrijf kan dit laten dit zien.

Effectieve nascholing is toegespitst op de werkzaamheden

Hoe kunnen we nu effectief gebruik maken van de Code 95? Juist! We spitsen de nascholing toe op de organisatie en de werkzaamheden van de chauffeur. Dat kan onder andere door specialisten te betrekken. Zij lopen bijvoorbeeld eens een dag mee met de chauffeur of bekijken samen met het management waar verbetering mogelijk is op basis van cijfers en data.

Op basis van deze inventarisatie kunnen er verschillende thema’s en onderwerpen worden geformuleerd die terugkomen in de nascholing. Bij een transporteur die veel bij boerderijen komt worden bijvoorbeeld lastige manoeuvreersituaties besproken. Maken uw chauffeurs veel gebruik van zware rolcontainers? Dan wordt er behandeld hoe chauffeurs deze kunnen gebruiken zonder blessures te krijgen.

Op een pragmatische en professionele wijze kunt u zo een set aan bedrijfsspecifieke Code 95 opleidingen ontwikkelen die bijdragen aan de doelstellingen van uw organisatie. Dit kan enkel één nascholingscursus zijn maar natuurlijk ook het gehele nascholingsprogramma (4x theorie en 1x praktijk). 

Nu denkt u misschien…wanneer de Code 95 nascholing specifiek is ontwikkeld voor mijn organisatie, worden de kosten van de opleiding vele malen hoger. Nou dat is niet zo! Want met de juiste kennis en ervaring in het ontwikkelen van Code 95 cursussen hoeft dit niet veel tijd (en dus geld) te kosten. 

Van focus op het behalen van de code 95 naar focus op het investeren in de code 95

Als opleidingsorganisatie focussen wij op het verbeteren van uw chauffeurs en daarmee ook het verbeteren van uw organisatie. Wij focussen niet op enkel het behalen van de Code 95, op de manier waarop u Code 95 kunt inzetten om na iedere opleiding weer beter te worden als organisatie zijnde. 

Wilt u meer informatie over hoe wij uw organisatie en dienstverlening kunnen verbeteren? En hoe we de Code 95 zo inzetten dat deze daadwerkelijk effectief is? Neem gerust eens contact op met onze Code 95 specialist Emma Brink via emma.brink@vvcr.nl om samen een business case uit te werken.

Meer tips en inzichten

Ontvang advies voor veiliger en duurzamer rijden

Wil je weten hoe we bij jouw bedrijf, organisatie of wagenpark kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid en lagere verzekerings-, brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten? Laat dan hieronder je gegevens achter en bepaal zelf wanneer een geschikt moment is voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze consultants.

Blijf op de hoogte

Mis niks: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, verkeersveiligheid, mobiliteit en wagenparkbeheer!

CTA RaaS

Meer veiligheid, minder kosten?

Lees het in de Roadsafety as a Service leaflet!

VVCR Prodrive logo

Nieuwe naam!

VVCR heet vanaf nu VVCR-Prodrive.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!