Een duurzaam wagenpark begin je eenvoudig

Gepubliceerd door: VVCR-Prodrive

Een duurzaam wagenpark en veilig rijdende bestuurders hebben ook nog eens een positieve uitwerking op het imago van je bedrijf, omdat de emissies lager zijn en veiliger rijdende bestuurders ook minder irritatie opwekken bij andere weggebruikers.

Trainingen op het gebied van veiliger en duurzamer rijden, kunnen HR-managers hun medewerkers dus ook als ze onderweg zijn een veilige werkplek bieden, terwijl medewerkers de kans krijgen om zichzelf door te ontwikkelen. Wagenparkbeheerders kunnen met dit soort trainingen de inzetbaarheid van het wagenpark verbeteren omdat er minder stilstand is als gevolg van schade. Dat heeft ook als prettige bijkomstigheid dat de verzekeringspremies minder hard stijgen, of omlaag gaan.

Blijf op de hoogte van verkeersveiligheid.

Duurzaamheid en data

Bij VVCR-Prodrive, een expert op het gebied van veilig en duurzaam rijden, wordt aan de hand van de voertuigtelematica van het wagenpark of de gegevens die zijn verkregen uit wagenparkgegevens als bandenslijtage, brandstof- en energieverbruik, uitstoot en reparaties, bepaald welke bestuurders het meeste risico lopen en de meeste kosten veroorzaken. Aan de hand van die gegevens kan worden bepaald welke bestuurders aanvullend getraind zouden moeten worden. Daarbij weet de trainingsspecialist met behulp van de genoemde gegevens ook precies welke trainingen de bestuurders nodig hebben.

Roadsafety as a Service

Daarbij wordt bij VVCR-Prodrive gewerkt met het zogenoemde RaaS-model. Het uitgangspunt daarvan is dat het vergroten van de verkeersveiligheid van je bestuurders geen eenmalige actie is, maar een continu proces. Door middel van slim gebruik van data, coaching, videotraining en AI-technologie leren automobilisten om veilig en duurzaam te rijden, met alle positieve effecten van dien. Door met RaaS aan de slag te gaan, werken fleetmanagers continu aan de vergroening van het wagenpark en minder schade.

Het doel: samen op weg naar een duurzamer wagenpark.

Meer tips en inzichten

Ontvang advies voor veiliger en duurzamer rijden

Wil je weten hoe we bij jouw bedrijf, organisatie of wagenpark kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid en lagere verzekerings-, brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten? Laat dan hieronder je gegevens achter en bepaal zelf wanneer een geschikt moment is voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze consultants.

Blijf op de hoogte

Mis niks: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, verkeersveiligheid, mobiliteit en wagenparkbeheer!

CTA RaaS

Meer veiligheid, minder kosten?

Lees het in de Roadsafety as a Service leaflet!

VVCR Prodrive logo

Nieuwe naam!

VVCR heet vanaf nu VVCR-Prodrive.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!