Hoe gebruikt u de airconditioning?

Gepubliceerd door: VVCR-Prodrive

Zuinig rijden is een harmonieus samenspel tussen verkeersinzicht, voertuigbediening en slim gebruik maken van de innovaties van de fabrikant, zoals start/stop-systeem, cruisecontrol en schakelindicator. Onze visie is dat bij een moderne auto een moderne rijstijl hoort en dat zuinig rijden niet ten koste moet gaan van reistijd, comfort of rijplezier. Deze tip gaat over bewust gebruik van de airconditioning.

Airconditioning altijd aan?

Veel bestuurders hebben de airconditioning altijd aanstaan. Een ingeschakelde airconditioning zorgt voor een hoger brandstofverbruik, dit kan oplopen tot wel 10% meer verbruik. Gebruik de airco dan ook alleen wanneer deze nodig is om ramen te ontwasemen of om de temperatuur op een comfortabel niveau te brengen.

Blijf op de hoogte van verkeersveiligheid.

3 graden verschil

Probeer ook de buitentemperatuur niet meer dan 3 graden te laten verschillen met de ingestelde temperatuur. Het klinkt misschien in de eerste instantie raar, maar als het buiten 27 graden is en u stelt uw airco in op 24 graden, dan is het nog steeds comfortabel in uw auto, echt waar!

Staat uw auto in de volle zon, rijd dan weg met alle ramen open, de ergste warmte verlaat dan snel het voertuig en de airco hoeft ook dan minder hard te werken. Plug In Hybride of Elektrische rijders raden we aan hun voertuig van te voren te koelen via een app om de smartphone.

De airco hoeft dus niet altijd aan te staan, en probeer de tip van die 3 graden toe te passen. Het zal u verbazen. Deze tips in combinatie met onze vele andere zuinig rijden tips zorgen voor een veel lager brandstofverbruik en minder uitstoot, CO2 en fijnstof.

Meer tips en inzichten

Ontvang advies voor veiliger en duurzamer rijden

Wil je weten hoe we bij jouw bedrijf, organisatie of wagenpark kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid en lagere verzekerings-, brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten? Laat dan hieronder je gegevens achter en bepaal zelf wanneer een geschikt moment is voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze consultants.

Blijf op de hoogte

Mis niks: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, verkeersveiligheid, mobiliteit en wagenparkbeheer!

CTA RaaS

Meer veiligheid, minder kosten?

Lees het in de Roadsafety as a Service leaflet!

VVCR Prodrive logo

Nieuwe naam!

VVCR heet vanaf nu VVCR-Prodrive.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!