Tips voor een duurzame, efficiënte én veilige rijstijl

Gepubliceerd door: VVCR-Prodrive

Duurzaam rijden is een resultaat van veilig rijden. Omdat je verder vooruit kijkt, meer afstand houdt en het voertuig rollend probeert te houden, verbruik je minder brandstof en energie. Handig om over na te denken aangezien op dit moment de brandstof en energie prijzen erg hoog zijn. In deze blog zoomen we in hoe jij duurzamer, efficiënter en veiliger kan rijden. Hiermee ben je niet alleen veiliger op de weg, maar houd je ook rekening met jouw ecologische voetafdruk.

Duurzame rijtip 1: Haal alles uit duurzame ontwikkelingen

Autofabrikanten zijn de afgelopen jaren steeds verder gekomen met het ontwikkelen van duurzame auto’s. De motorinhoud is kleiner geworden en werkt met een grotere efficiëntie, verbrandingsmotoren worden uitgebreid met hybride technologie of helemaal elektrisch, auto’s hebben een ECO modus, banden hebben een lagere rolweerstand en voertuigen hebben minder luchtweerstand. Dit alles maakt dat je een interessantere besparing kan realiseren met moderne voertuigen. Je moet alleen wel deze moderne technologie op de juiste wijze gebruiken om de gewenste brandstofbesparing te realiseren. Stel dat je een auto hebt, maar je rijdt nog steeds met veel te veel toeren, houdt het voertuig niet rollend, of je rijdt de batterij van het hybride systeem leeg op de snelweg, dan haal je niet de optimale brandstofefficiëntie uit jouw voertuig. Tijdens onze Roadsafety as a Service gebruikerstraining leren wij weggebruikers duurzaam, efficiënt en veilig te rijden door een moderne auto op een moderne manier te gebruiken. 

Duurzame rijtip 2: Spanning, sensatie en besparing

Op een duurzame manier je voertuig gebruiken, houdt ook in dat je de bandenspanning regelmatig controleert en op spanning brengt. Zo haal je namelijk het maximale uit jouw voertuig en is je verbruik lager. Vergelijk het met rijden op je fiets, als je jouw banden weer hebt opgepompt merk je direct dat je minder hard hoeft te trappen omdat je makkelijker “rolt”. Banden lopen leeg omdat rubber poreus is. Regelmatig je bandenspanning checken (wat gewoon via je dashboard kan), is een daarom een duurzame tip.

Duurzame rijtip 3: Blijf rollen

Een duurzame ontwikkeling is daarnaast dat veel asfalt is verbeterd. Het zorgt namelijk voor een lagere rolweerstand. Een duurzame tip is om je voertuig zoveel mogelijk rollend te houden. Natuurlijk wek je bij een elektrische of een hybride auto energie op via regeneratief remmen, echter kost het meer energie om een afgeremd voertuig weer in beweging te brengen. Zorg wel dat je het overzicht in het verkeer behoudt en voldoende afstand houdt. Anticiperen is dus belangrijk! Zo rol jij een duurzame rijstijl tegemoet.

Benieuwd hoe jij duurzaam, goedkoper en veilig kan rijden? Tijdens onze Roadsafety as a Service gebruikerstraining leren wij weggebruikers efficiënter te rijden.
Bekijk ons trainingsaanbod om nog duurzamer te (leren) rijden!

Meer tips en inzichten

Ontvang advies voor veiliger en duurzamer rijden

Wil je weten hoe we bij jouw bedrijf, organisatie of wagenpark kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid en lagere verzekerings-, brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten? Laat dan hieronder je gegevens achter en bepaal zelf wanneer een geschikt moment is voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze consultants.

Blijf op de hoogte

Mis niks: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, verkeersveiligheid, mobiliteit en wagenparkbeheer!

CTA RaaS

Meer veiligheid, minder kosten?

Lees het in de Roadsafety as a Service leaflet!

VVCR Prodrive logo

Nieuwe naam!

VVCR heet vanaf nu VVCR-Prodrive.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!