Verkeersveiligheidstraining levert meer op dan alleen een betere verkeersveiligheid

Gepubliceerd door: VVCR-Prodrive

Dat er op het gebied van rijvaardigheid nog een wereld te winnen valt, wordt direct duidelijk als je naar de statistieken kijkt: 95 procent van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door een menselijke fout. Met een verhoogde rijvaardigheid verklein je de kans op ongevallen en schade. Onder andere een verkeersveiligheidstraining is één van de manieren om je  medewerkers hierin te trainen, zodat de kans op ongevallen kleiner wordt en de verkeersveiligheid wordt vergroot.

Zo ziet een verkeersveiligheidstraining eruit

Een verkeersveiligheidstraining vindt plaats in je eigen auto op de openbare weg. Een deskundige trainer geeft je uitleg over slim en effectief gebruik van ADAS rijhulpsystemen, hoe je je voertuig efficiënt bedient, hoe je gevaar herkent, voordat het gevaarlijk wordt en geeft je tips over veilig rijden, die je waarschijnlijk nog niet wist.

Lagere brandstof- en onderhoudskosten

Een verkeersveiligheidstraining zorgt voor lagere kosten. De kans op een aanrijding wordt verkleind, waardoor reparatie- en verzekeringskosten dalen. Daarnaast zorgt een veilige rijstijl ervoor dat de brandstof- en onderhoudskosten dalen.

Samen werken aan meer verkeersveiligheid en minder kosten?

Zuiniger is milieuvriendelijker

Je kunt je medewerkers in de meest zuinige auto’s laten rijden, maar uiteindelijk bepaalt de rijstijl voor een groot deel hoe zuinig deze auto’s écht zijn. Een veilige en anticiperende rijstijl verlaagt het brandstofverbruik, wat de CO2-voetafdruk verkleint.

Een verkeersveiligheidstraining kan het imago van je bedrijf verbeteren

De berijders van jouw bedrijfsauto’s zijn het visitekaartje van je bedrijf. Met behulp van een verkeersveiligheidstraining kun je ervoor zorgen dat ze beter en veiliger rijden. Ze worden zich niet alleen bewust van het feit dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen veiligheid en die van anderen, maar ook dat ze het visitekaartje zijn voor het bedrijf waarvoor ze werken.

Samen werken aan meer verkeersveiligheid en minder kosten?

Verkeersveiligheidstraining verbetert tevredenheid medewerkers

Als je je medewerkers laat deelnemen aan een verkeersveiligheidstraining, laat je niet alleen zien dat je goed voor ze zorgt, je verkleint ook de risico’s die ze lopen in de praktijk van alledag. Door te laten zien dat het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers belangrijk voor je is, zorg je voor meer tevredenheid bij je personeel.

Wat levert een verkeersveiligheidstraining op?

Een veilig rijdend wagenpark is het uiteindelijke resultaat van een plan, een doel en beleid. Het resultaat van een verkeersveiligheidstraining vergroot je wanneer je van een eenmalige actie een continu proces maakt. Roadsafety as a Service is hiervoor de oplossing. De rijvaardigheidstraining wordt dan opgevolgd door pakkende online trainingen, Roadsafety Marketing kits zorgen ervoor dat er binnen het bedrijf fysiek aandacht is voor verkeersveiligheid. En aan de hand van data, zoals: verbruik, slijtage, schadefrequentie (inclusief ruitschade) verzekeringspremies en eigen risico zie je waar in je wagenpark verbeteringen mogelijk zijn. 30 procent van de kosten van een wagenpark hangen samen met het rijgedrag van medewerkers. Samen met een VVCR-Prodrive bespaarcoach maken we een realistische bespaardoelstelling waarbij het uitgangspunt is dat verkeersveiligheid een businesscase is.

Samen werken aan meer verkeersveiligheid en minder kosten?

Meer tips en inzichten

Ontvang advies voor veiliger en duurzamer rijden

Wil je weten hoe we bij jouw bedrijf, organisatie of wagenpark kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid en lagere verzekerings-, brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten? Laat dan hieronder je gegevens achter en bepaal zelf wanneer een geschikt moment is voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze consultants.

Blijf op de hoogte

Mis niks: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, verkeersveiligheid, mobiliteit en wagenparkbeheer!

CTA RaaS

Meer veiligheid, minder kosten?

Lees het in de Roadsafety as a Service leaflet!

VVCR Prodrive logo

Nieuwe naam!

VVCR heet vanaf nu VVCR-Prodrive.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!