WKR en bedrijfsuitjes

Gepubliceerd door: VVCR-Prodrive

De WKR en bedrijfsuitjes zijn geen goede combinatie. De werkgever wordt door de WKR (Werkkostenregeling) tot 80% belast bij het organiseren van een bedrijfsuitje voor zijn eigen personeel. Er is een vrije ruimte van 1,2% van de loonsom, maar met een paar kerstpakketten, mobiele telefoon of een fiets van de zaak ben je daar al snel overheen. De WKR is een soort bijtelling, maar dan voor rekening van de werkgever in plaats van de werknemer.

De combinatie WKR, rijvaardigheidstraining en bedrijfsuitje.

Iedere automobilist wordt in het dagelijks verkeer weleens geconfronteerd met een gevaarlijke verkeerssituatie. Een rijvaardigheidstraining is er voor iedereen; beginnende berijders en ervaren chauffeurs. De rijvaardigheidstraining van VVCR maakt u (en uw werknemers) bewust van de (on)mogelijkheden in het dagelijks verkeer, waardoor u gevaarlijke situaties herkent, vermijdt en voorkomt. De training bevordert de verkeersveiligheid en voorkomt onnodige schade of letsel. Wij leggen de nadruk op het herkennen, vermijden en voorkomen van gevaarlijke situaties.

Hoe valt dit nu te combineren? Zolang het bedrijf de rijtraining als cursus/trainingsonderdeel aanbied aan zijn medewerkers kan er van deze vrijstelling gebruik gemaakt worden. Het is natuurlijk voor het bedrijf zelf wel van belang om na te denken of een rijvaardigheidstraining van belang is voor haar medewerkers (bij enkel en alleen fietsers o.i.d. kan het lastig zijn om de noodzaak van de training aan te tonen).

Handboek loonhefffingen 2018 – belastingdienst

Onder de werkkostenregeling (WKR) kunt u maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Binnen de WKR zijn er gerichte vrijstellingen, 1 daarvan kan gebruikt worden voor: cursussen, congressen, vakliteratuur en dergelijke voor het onderhouden en verbeteren van de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het werk (bron: Belastingdienst). Het is natuurlijk voor het bedrijf zelf wel van belang om na te denken of een rijvaardigheidstraining van belang is voor zijn medewerkers.

vrijstellingen belastingdienst

Heb je vragen over onze WKR-vriendelijke bedrijfsuitjes? Neem gerust contact op met ons op.

Meer tips en inzichten

Ontvang advies voor veiliger en duurzamer rijden

Wil je weten hoe we bij jouw bedrijf, organisatie of wagenpark kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid en lagere verzekerings-, brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten? Laat dan hieronder je gegevens achter en bepaal zelf wanneer een geschikt moment is voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze consultants.

Blijf op de hoogte

Mis niks: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid, verkeersveiligheid, mobiliteit en wagenparkbeheer!

CTA RaaS

Meer veiligheid, minder kosten?

Lees het in de Roadsafety as a Service leaflet!

VVCR Prodrive logo

Nieuwe naam!

VVCR heet vanaf nu VVCR-Prodrive.

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!