De 5 voordelen van een rijvaardigheidstraining

Een rijvaardigheidstraining is leuk, maar vooral nuttig. Zeker als je ervoor kiest om je ambulancebestuurders, leaserijders, bezorgers, servicemonteurs, vrachtwagen- of buschauffeurs continu te trainen op het gebied van rijvaardigheid. Je leest hier wat daar de voordelen van zijn.

5 voordelen van een rijvaardigheidstraining bij VVCR-Prodrive

Voordeel 1

Een rijvaardigheidstraining zorgt voor (blijvend) meer verkeersveiligheid

95% van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door een menselijke fout. En in heel veel gevallen ontstaat die fout door een gebrek aan rijvaardigheid. Met een rijvaardigheidstraining kun je de rijvaardigheid van een medewerker verbeteren, de kans op ongevallen verkleinen en dus de verkeersveiligheid vergroten. Het enige nadeel hiervan is dat het een eenmalige actie is. Een enkele rijtraining zorgt niet voor bewustwording en (rij)gedragsverandering, dus bedachten wij een oplossing die ervoor zorgt dat jij en je werknemers wel blijvend van dit voordeel kunnen profiteren. Deze oplossing heet Roadsafety as a Service (RaaS) en zorgt voor meer verkeersveiligheid en lagere kosten. Niet tijdelijk, maar continu. Je leest er verderop meer over.   

Voordeel 2

Een rijvaardigheidstraining zorgt voor minder kosten

Door de medewerkers die veel onderweg zijn regelmatig te trainen verkleint de kans op een ongeval of schade, waardoor reparatie- en verzekeringskosten dalen. Bovendien zorgt rijtraining ervoor dat je medewerkers zuiniger rijden en verantwoordelijker omgaan met de auto van de zaak. Dat leidt tot lagere kosten voor brandstof (of stroom) en onderhoud. Door middel van onze datagedreven rijtrainingsprogramma’s kun je grip krijgen op de wagenparkkosten en ze zo verlagen. 

VVCR Prodrive Rijvaardigheidstraining minder kosten

Samen werken aan meer verkeersveiligheid en minder kosten?

VVCR Prodrive Rijvaardigheidstraining beter milieu

Voordeel 3

Een rijvaardigheidstraining zorgt voor een beter milieu

Hoe zuinig, schoon en duurzaam de auto’s, vrachtwagens en (bestel)bussen in jouw wagenpark zijn, wordt in grote mate bepaald door de rijstijl van je medewerkers. Met een rijvaardigheidstraining zorg je ervoor dat iedereen dezelfde milieubewuste rijstijl hanteert, zodat niet alleen onze leefwereld, maar ook de portemonnee, de CO₂-voetafdruk en dus het imago van jouw organisatie daarvan profiteert.

Voordeel 4

Een rijvaardigheidstraining zorgt voor een goed of beter imago

Je leaserijders, bezorgers, servicemonteurs of bus- en taxichauffeurs zijn het visitekaartje van jouw bedrijf, dus wil je dat ze goed voor de dag komen bij (potentiële) klanten. Met continue rijvaardigheidstraining zorg je ervoor dat medewerkers beter en daardoor veiliger rijden, en bewust worden (en blijven) van het feit dat ze niet alleen verantwoordelijk zijn voor hun eigen veiligheid en die van anderen, maar ook voor het imago en het succes van het bedrijf waarvoor ze werken. Die bewustwording en (rij)gedragsverandering zorgt voor een goed of beter imago van jouw bedrijf.

Zakelijke Rijder Trainingen
VVCR Prodrive training kan levens redden

95% van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt door een menselijke fout

Mark Maaskant, verkeersveiligheidspecialist
bij VVCR-Prodrive

Voordeel 5

Een rijvaardigheidstraining zorgt voor (meer) tevreden medewerkers

Als werkgever is het niet alleen je plicht om goed voor je werknemers te zorgen, maar het is ook slim. Zo wil je dat het risico dat hen wat overkomt zo klein mogelijk is (en blijft) en je wilt dat je medewerkers tevreden zijn – met alle voordelen van dien. Door hen regelmatig op rijvaardigheidstraining te sturen, verklein je niet alleen de risico’s, maar laat je ook merken dat je het beste voor hebt met je collega’s en hun welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat? Meer tevredenheid bij je personeel – de belangrijkste asset van je organisatie. 

VVCR Prodrive Rijvaardigheidstraining tevreden medewerkers

Continue rijvaardigheidstraining = Roadsafety as a Service

Als wagenparkbeheerder heb je vaak meerdere doelen of uitdagingen: je wilt zo duurzaam mogelijk zijn, je wilt kosten verlagen (of laag houden) en je wilt dat je medewerkers altijd veilig onderweg zijn. Met continue rijvaardigheidstraining – Roadsafety as a Service zoals wij dat noemen – bereik je deze doelen en tackle je die uitdagingen. RaaS is namelijk een state-of-the-art oplossing die de verkeersveiligheid van je medewerkers vergroot en de wagenparkkosten verlaagt. Niet voor een maand of kwartaal, maar voor een jaar en langer.

Continue Rijvaardigheidstraining VVCR Prodrive